Naleśniki jarmużowe to drugie z kolei po szpinakowych (znajdziesz przepis na blogu ) naleśniki w kolorze zielonym. Są całkowicie neutralne w smaku, dlatego idealnie smakują zarówno w
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Malutkie placuszki, studzone na wałku od ciasta, nadziane pyszną salsą to danie od meksykańskich farmerów. Ta przekąska jest pyszna, aromatyczna, znika szybko, jest pożywna i ma
Moje Małe Czarowanieolej do smażenia Sos: masło orzechowe (6 łyżek) sos sojowy (3 łyżki) woda (1 szklanka) Czas przygotowania: 3 h namaczania + 45 min. na przygotowanie Liczba porcji: 3 (ok. 6 placków) Przygotowanie: Dosa: Ryż oraz soczewicę myjemy i moczymy przez ok. 3 godziny. Po tym czasie odcedzamy i blendujemy tak, żeby powstała gładka pasta. Dolewamy do niej stopniowo wode. Mieszamy. Ciasto
Weganka gotujeSuper pyszna i bardzo prosta do zrobienia galaretka z czarnej porzeczki to idealny dodatek do naleśników lub placków. Można ją też zrobić z porzeczki czerwonej i z agrestu. - tylko 2 składniki - można użyć mrożonych porzeczek - bez potrzeby pasteryzowania słoików
AniaGotuje.plUrlop trwa, czasu i chęci na rozpieszczanie znacznie więcej... Nie pozostało mi nic innego, jak tylko przygotować dzisiaj "wymarzone" śniadanie. Idealne naleśniki z delikatnym twarożkiem i
babka w formiePlacuszki z cukinii to jedno z dań, które tradycyjnie pojawiają się na naszym stole w lecie. Dobrze smakują zarówno na ciepło i zimno i świetnie nadają
Mienta blogSzybki sezonowy lekki obiadek lub kolacja. Jest już kilka przepisów na placuszki z cukinii na blogu, ale takiego akurat jeszcze nie ma. Polecam. Składniki (na 10
Kuchnia domowa Anijeszcze zachowa trochę chrupkości, całość przełóż na talerz. Na wierzchu warzyw umieść pokrojony filet i obficie posyp prażonym sezamem, serwuj na gorąco. Doskonale smakuje w towarzystwie warzywnych, chrupiących placków lub ryżu Smacznego ! Artykuł Sezamowa pierś z kurczaka na młodej kapuście pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyPlacuszki cukiniowo-marchewkowe to coś, co koniecznie musicie wypróbować. Są naprawdę rewelacyjne! Fajny sposób na wzbogacenie diety dziecka w warzywa, albo pomysł na pyszną kolację dla
Natka PietruszkiSezon kurkowy w pełni, dlatego podsuwam kolejny pomysł na wykorzystanie tych cudnych pomarańczowych grzybków. Całe lata wartości odżywcze i zdrowotne grzybów były niedoceniane i lekceważone, na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Scroll down for recipe in English. Cześć! Dzisiaj przybywam ze śniadaniem na słodko. Małe, urocze mini pancakes na jeden gryz ;) W ciasto wmieszałam startą na wiórki
Delicious Placeusmażyć sobie tych placuszków. Dodatek ciecierzycy sprawia że są bardziej syte od tych zwykłych , a ser żółty, w jeszcze gorących placuszkach, zachęcająco się ciągnie ;) Składniki na 16 placków: 1 średniej wielkości cukinia 130 g ciecierzycy konserwowej, odsączonej 4-5 łyżek mąki pszennej 2 jajka klasy M ewentualnie odrobina startej cebuli lub ząbek czosnku 4-5 łyżek startego
Gotowanie...to proste !Uwielbiam oscypki i solo i z żurawiną. Z Zakopanego przywiozłam kilka sztuk i postanowiłam wykorzystać je inaczej niż zwykle. W omlecie smakowały wybornie ;-) Składniki: 2 jajka
Kuchnia domowa AniObłęd! To chyba najlepszy smak naleśników! Totalne mistrzostwo, cytrynowe naleśniki z makiem, oblane stopionym masłem cytrynowym i syropem klonowym, podane w towarzystwie świeżych jagód leśnych lub
SMYKWKUCHNITym razem nie na słodko, a na słono. Pyszne delikatne naleśniki z wyrazistym farszem z białego sera z czosnkiem i pietruszką. Powiem tylko
magiczna kuchnia Kasi