Dzisiaj propozycja na przepyszne ciasto makowo-kokosowe. Pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje. Doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje, takie jak święta czy ważne rodzinne uroczystości. (adsbygoogle
Przepiski.plSezon dyniowy w pełni, ostatnio ciągle robię coś z dynią :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSezon dyniowy w pełni, ostatnio ciągle robię coś z dynią :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPrzejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to ona, ale teraz, kiedy odeszła, robię to ja. I będę to robiła. Ćwiczyłam dość długo, szczególnie od chwili
W mojej kuchniNie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to pierogi ruskie. Dziś, biorąc pod uwagę sytuację w Ukrainie, niektórzy unikają tej nazwy jak ognia. Spotkałam
W mojej kuchniW sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym bardziej, że opieniek w lasach jest naprawdę bardzo dużo. Niektórzy nie zbierają opieniek, nie jedzą ich
W mojej kuchnizaczarowani. Tola jadła jaglane naleśniki ze szpinakiem i kozim serem. Łał. Zastanawiam się właśnie z czym tego typu szpinak można byłoby zjeść. Z makaronem? Pewnie. Jako dodatek do wytrawnych placków, kotletów różnej maści. Jak najbardziej. U nas póki co, świetnie sprawdził się jako farsz do czterech naleśników. Zrobię go znowu niedługo, My był zachwycony jego smakiem. Jeżeli jesteście fanami kozich
Kardamonovyblogu pojawiła się panierowana dynia , która zamiast z sosem cebulowym, może być podana właśnie z wegańskim sosem porowym. Bardzo dobrym pomysłem będzie również ukręcenie dzisiejszego sosu do wegańskich placków ziemniaczanych … Mmm aż zgłodniałem na samą myśl… Artykuł Wegański sos porowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmanpokroić w nieduże kawałki. Przełożyć do miski. Skropić sokiem z cytryny. Dodać cukier, cukier wanilinowy, cynamon i wymieszać. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, uformować wałek i podzielić na 8 placków. W dłoniach z każdego uformować kulę, spłaszczyć na kształt drożdżówki w środku robiąc wgłębienie. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego krążka wyłożyć porcję jabłek i budyniu
Danka PichciPieczony naleśnik z sałatką i dressingiem na bazie oleju z wiesiołka Dziś mam dla Was prosty, pyszny i zdrowy przepis. Pieczony naleśnik z sałatką i dressingiem
Słodkie okruszkiwielu dań polecam takża wyśmienity sos pieczarkowy ze śmietaną . Grzyby w sosie śmietanowym najlepiej smakują na ciepło z ziemniakami lub chlebem. Niektórzy podają także do kopytek , klusek śląskich , placków ziemniaczanych lub z makaronem. Życzę smacznego. Artykuł Grzyby w śmietanie z cebulą pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny
Ania gotujeDeser to do kawy czy śniadanie dla łasuchów? I jedno i drugie brzmi dobrze. My zjedliśmy na śniadanie, na deser do kawy też będą idealne więc
Moje Małe CzarowanieSerniczki z borówkami to doskonały pomysł na syte śniadanie lub pyszną kolację na słodko. Ich wykonanie jest naprawdę proste, więc przygotujecie je w dosłownie kilka chwil
Di gotujePyszne, mięciutkie, aromatyczne placuszki są moimi ulubionymi. Nie wymagają od nas ani wielkich nakładów finansowych, ani dużo czasu 😎 Po usmażeniu możemy je posypać cukrem pudrem lub
Walijskie Pichcenie100 ml mleka 100 ml wody 1 jajko 200 g mąki +-30g sól pieprz 350 g kapusty kiszonej odciśniętej kminek opcjonalnie Z mąki
Gotowanie jest łatwe