Sezon dyniowy w pełni a, że u mnie dyni pod dostatkiem to w kuchni trwa totalna zabawa i czasami też improwizacja. Ale w gotowaniu przecież
Radość kipiąca uśmiechem.Placuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPlacuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldŁatwo jest wykonać puree z dyni , dodatek tego puree czyni wypieki smacznymi i wilgotnymi. Więc wypróbujmy ten przepis na puree z dyni , który możemy wykorzystać jako wypełnienie do ciast , placków , latte czy zup , jest wiele przepisów by cieszyć się smakami jsieni. Obecnie z łatwością możemy dostać dynię i dlatego warto wprowadzić ją do swoich dań i wypieków. Dynia jest warzywem
Zdrowy Styl Joannyidealna do smażenia jajek, grillowania boczku, warzyw czy kiełbasy Wszystkie te płyty są wymienne, a oprócz nich dodatkowo dokupić można 4 inne płyty: * płaska - do smażenia * multi - do omletów, placków, jajek * karbowana - do grillowania * takoyaki - do mini pączków i azjatyckich kulek takoyaki Każda płyta pokryta jest teflonową warstwą, dzięki temu bez problemu można myć ją ręcznie lub w zmywarce
Zrób to smaczniezrobić racuchy. Głównie z myślą o Toli, a jakże. Jeżeli czytacie mnie uważnie, wiecie, że Tola jak najbardziej racuchy zjadła. Tylko bez śliwek. Każdy owoc został skrupulatnie wydłubany z placków. Wychodzi na to, że racuchy zrobiłam jednak dla siebie. My klasycznie się nie zachwycił, ale po nim nie spodziewałam się niczego innego. Mnie zachwyciły, jak każde drożdżowe. Zawsze kojarzą
Kardamonovyprzygotowania i bardzo aromatyczne z dodatkiem cynamonu i prawdziwej esencji z wanilii. Warto sobie takie jabłka uprażyć, aby móc później wykorzystać je do szarlotki, naleśników, dań z ryżem czy placków na śniadanie. Po przygotowaniu jabłek warto je zapasteryzować, aby postały w naszej spiżarce znacznie dłużej. Jeśli użyjecie szczelnych słoików to na pewno przynajmniej rok Wam wytrzymają. Przepis będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na cukinie w pełni, więc jest to idealny powód do przygotowania placuszków. Super dodatkiem są ogórki kanapkowe od Vortumnus ! Składniki: 2 jaja 50g mąki pszennej
Truskawkowa Fiesta