Chlebek do Souvlak-ów z bazylią
Chlebek do Souvlak-ów z bazylią
Greckich smaków ciąg dalszy...
Składniki:
600 gram maki pszennej
40 gram drożdży
1 łyżka soli
1 łyżeczka cukru
kubek ciepłej wody około 250 ml.
2 łyżki oleju
2 łyżki bazylii
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto, do momentu az przestanie sie kleić do rąk...odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Formujemy na małe porcję i znowu odkładamy do wyrośnięcia... ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu NaKońcuJęzyka
Autor
BlondynkaPrzedTrzydziestką
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, placki, ciasto, kulki w cieście, mąka, greckie, mak, lekka, kebab, cukier, przystawki, lekkie ciasto, ciasto z makiem
Inne przepisy z NaKońcuJęzyka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję