placki - 22990 przepisów (strona:1098/1533)

Drożdżówki z jabłkami i budyniem 114

pokroić w nieduże kawałki. Przełożyć do miski. Skropić sokiem z cytryny. Dodać cukier, cukier wanilinowy, cynamon i wymieszać. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę, uformować wałek i podzielić na 8 placków. W dłoniach z każdego uformować kulę, spłaszczyć na kształt drożdżówki w środku robiąc wgłębienie. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego krążka wyłożyć porcję jabłek i budyniu

Danka Pichci
Pieczony naleśnik z sałatką i dressingiem na bazie oleju z wiesiołka 70

Pieczony naleśnik z sałatką i dressingiem na bazie oleju z wiesiołka Dziś mam dla Was prosty, pyszny i zdrowy przepis. Pieczony naleśnik z sałatką i dressingiem

Słodkie okruszki
Grzyby w śmietanie z cebulą 59

wielu dań polecam takża wyśmienity sos pieczarkowy ze śmietaną . Grzyby w sosie śmietanowym najlepiej smakują na ciepło z ziemniakami lub chlebem. Niektórzy podają także do kopytek , klusek śląskich , placków ziemniaczanych lub z makaronem. Życzę smacznego. Artykuł Grzyby w śmietanie z cebulą pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Placuszki serowo - kokosowe 72

Deser to do kawy czy śniadanie dla łasuchów? I jedno i drugie brzmi dobrze. My zjedliśmy na śniadanie, na deser do kawy też będą idealne więc

Moje Małe Czarowanie
Serniczki z patelni z borówkami 67

Serniczki z borówkami to doskonały pomysł na syte śniadanie lub pyszną kolację na słodko. Ich wykonanie jest naprawdę proste, więc przygotujecie je w dosłownie kilka chwil

Di gotuje
PLACUSZKI - RACUSZKI Z JABŁKAMI 119

Pyszne, mięciutkie, aromatyczne placuszki są moimi ulubionymi. Nie wymagają od nas ani wielkich nakładów finansowych, ani dużo czasu 😎 Po usmażeniu możemy je posypać cukrem pudrem lub

Walijskie Pichcenie
Fuczki 65

 100 ml mleka 100 ml wody 1 jajko  200 g mąki +-30g sól pieprz 350 g kapusty kiszonej odciśniętej kminek opcjonalnie Z mąki

Gotowanie jest łatwe
Pasztet warzywny. 57

Robimy! Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Z cukinii usuwamy pestki, obieramy skórkę Wszystko kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy warzywa po kolei do robota kuchennego na oczka jak do placków ziemniaczanych- czyli na małe, tak aby wyszła nam papka. Odsączamy nadmiar wody. Dodajemy jajka, przyprawy. Mieszamy do jednolitej masy. Na koniec dajemy mąkę i kaszę manną Szykujemy formę- użyłam sylikonowej

Latosiowydom
Gofry bananowe – idealne dla dzieci 118

czasem robiłam kilka dni pod rząd i wszystkie były zjadane. Dlatego wiem, że musisz zrobić je również Ty! Bo wbrew pozorom moje dzieci nie są zbyt entuzjastycznie nastawione do placków, pankejków czy naleśników. Jeśli już jakieś robię na słodko, to… głównie muszę jeść je sama. Ale gofry bananowe z tego przepisu są według nich pyszne i znikają jeszcze cieplutkie

Pasja Smaku
Omlet biszkoptowy z twarożkiem i owocami 73

Wysokobiałkowe posiłki to idealna opcja dla osób, którzy uprawiają sport, ale nie tylko! Wiadomo, białko jest źródłem protein - funkcja budulcowa i energetyczna. Polecam przygotować omlet z

Truskawkowa Fiesta
Omlet z cukinią i papryką 65

 Pyszny omlet z warzywami, których nam akurat teraz nie brakuje. Składniki: 2 jajka odrobina mleka sól, pieprz 1 łyżeczka sera żółtego tartego kawałek papryki kawałek

Kuchnia domowa Ani
Rogaliki z nadzieniem kokosowym 48

równe części. Każdą część formuję na kształtną kulę. Stolnicę lekko oprószam mąką. Ciasto rozwałkowuję do średnicy 30 cm. Nadzienie kokosowe dzielę na 4 części. Jedną część rozsmarowuję na placku po czym dzielę go na 12 części. Rogaliki zwijam od szerszego miejsca ku cieńszej końcówce.  Przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smaruję rogaliki mlekiem i umieszczam na środkowej półce

Gotuj z Agnes
Prażone jabłka 840

Prażone jabłka do słoików na zimę, to wspaniały i bardzo uniwersalny przepis. Sprawdzą się nie tylko do szarlotek, ale i do placków lub naleśników, a nawet na kanapki lub do ryżu.  - prosty przepis - tylko kilka składników - bez pasteryzowania słoików

AniaGotuje.pl
Najlepsze śniadanie do szkoły 82

składników wyrabiamy ciasto i odstawiamy pod przykryciem na godzinę. Blat posypujemy mąką i wałkujemy ciasto na cienki prostokąt. W sezonie wybieramy świeże jagody, borówki lub porzeczki i rozsypujemy na placku. Posypujemy cukrem. Ciasto zwijamy w rulon i sporym nożem odcinamy po kawałku ok. 2cm. Bułeczki dobrze jest odstawić aż podrosną. Łatwiej jednak układać drożdżówki na blasze gdy wiemy ile zajmą

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania