Dziś post na szybko i śniadaniowo. Jak już wiecie wolę wersję na słono, ale czasem każdy miewa zachcianki na słodkie, dlatego dziś placki z dodatkiem banana. Owoc jest dość wyczuwalny w cieście, a placuszki stanowią świetną odmianę od tych tradycyjnych z jabłkiem. Możecie je podać z waszym ulubionym dżemem, cukrem pudrem lub bez dodatków
Fabryka pomysłówwiśni Przygotowanie: Masło zetrzeć na tarce lub pokroić na drobne kawałki. Rozrobić z mąką na okruchy. Dodać wodę i zagnieść ciasto. Podzielić ciasto na 4 części. Rozwałkować placki. Kokilki wysmarować tłuszczem. Wyłożyć nimi ciasto. Umieścić w lodówce. Krem: Żółtka wymieszać z cukrem pudrem, a następnie mąką. Do rondelka wlać śmietanę i cukier waniliowy wraz z cukrem. Zagrzać
Fabryka pomysłówwywoływało uśmiech na twarzy. A poza tym zupa mleczna to świetna propozycja na syte śniadanie, lecz równie dobrze możecie ją zjeść na obiad - wtedy podaję ją dodatkowo z plackami, o których pisałam wyżej. Ps. Przypominam o trwającej do środy – 9 października 2013, g. 22 akcji gotowanie za głosowanie. Składniki na 3 porcje: 30 dag startej obranej i startej
Fabryka pomysłówTradycyjnie stosuje się ser typu Oaxaca, lecz bywa on zastępowany również innymi rodzajami sera. Quesadilla (tortilla) z salami i serem to świetna przekąska na imprezę itp. Składniki Tortilla 4 placki tortilli Ser żółty kilka plasterów, ok. 300g Salami kilka plasterków, ok. 300g […] The post Quesadilla (tortilla) z salami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezmielonego maku dodajemy pozostałe składniki, całość wymieszać. Na końcu delikatnie mieszamy z ubitymi na sztywno białkami, które pozostały z ciasta. Ciasto drożdżowe dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy na prostokątne placki o grubości około 3 mm, nakładamy masę makową, zostawiając około 2 cm od samego brzegu. Zwijamy (jak roladę), a końce makowców podkładamy pod spód. Każdy z makowców przenieść
Pudełko rozmaitościgulaszowy. Mam dla Was przepis na wegetariański sos gulaszowy z pieczarkami, ciecierzycą i warzywami. Smakuje bardzo dobrze, idealnie pasuje do ziemniaków, ryżu, kaszy, a także do placków ziemniaczanych i wielu innych dań! W daniach wegetariańskich bardzo ważną rolę odgrywają przyprawy i zioła – to głównie dzięki nim uzyskujemy smaki znane nam z mięsnych dań. Tak więc i w tym sosie
Via GustoKażde duszone mięso wieprzowe doskonale smakuje jeśli podamy je w sosie cebulowo – musztardowym. W towarzystwie ziemniaków czy kaszy będzie doskonałym pomysłem na pyszny obiad. schab w
sierotka maRysia w kuchnibyło to 5 średnich ziemniaków 3 czubate łyżki mąki pszennej 1 duże jajko 2 dag drożdży, sól mała marchew 2 łyżki roztopionego masła olej do smażenia jogurt, cukier do placków Przygotowanie: Obrane ziemniaki i marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar wody Drożdże rozkruszyć, włożyć do garnuszka, wsypać łyżeczkę cukru i mąki i zalać letnim mlekiem(...)gorącym oleju z obydwu stron do zrumienienia, ja wlewałam 2-3 łyżki masy, nie mogą być za grube, bo się nie przesmażą Posypujemy cukrem lub polewamy jogurtem czy keczupem. Placki mają lekko drożdżowy posmak, jeśli tego nie lubimy to nie należy ich smażyć
Proste Potrawyostygnie. Ubić śmietankę ( musi być zimna ) w trakcie ubijania dodać cukier puder. Wlać zimną galaretkę i wylać masę śmietankową na 1 placek miodowy. Następnie przykryć drugim plackiem miodowym. Na wierzch wylać masę kajmakową ( wcześniej podgrzać w garnuszku z wodą - będzie wtedy łatwiej wylać z puszki ) Posypać orzechami włoskimi na sam koniec. Smacznego
Słodkości i nie tylkoponad wszystko ;) heheh...Naszła mnie ogromna ochota na placki ziemniaczane, możecie sobie wyobrazić tarcie ziemniaków na tartce gdy oczy się same zamykają..no ale udało się palce całe, placków.......juz nie ma ;) 1 kilogram ziemniaków 4 łyżki mąki 1 jajko olej smażenia 5 zabków czosnku
NaKońcuJęzykazagotować z cukrem waniliowym. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić zimną wodą, wlać do wrzącego płynu. Cały czas mieszając, gotować, aż lekko zgęstnieje, włożyć owoce, wymieszać ostudzić. Zimny biszkopt przekroić na dwa placki. Spód posmarować masą wiśniową i odstawić na godzinę do lodówki. Mascarpone zmiksować z twarogiem i resztą cukru . Namoczoną żelatynę rozpuścić w podgrzanej wiśniówce(...)połączyć z dwiema łyżkami kremu serowego ,a następnie z reszta masy. Krótko schłodzić , a gdy zacznie tężeć, dodać 250 mil kremówki, wymieszać. połowę kremu rozsmarować na wiśniach., przykryć drugim plackiem. Gotowe ciasto posmarować resztą kremu.. Boki obłożyć biszkoptem, wierzch oprószyć kakao i przebrać kleksikami z pozostałej śmietany. SMACZNEGO Polecam również: Tort
W kuchennym oknie Ewyogień i przesmażamy wszystko razem około minuty - tak by kukurydza i fasola były chrupiące, a nie miękkie. Schłodzone ciasto dzielimy na 10 części. Wałkujemy na stolnicy posypanej mąką placki(...)średnicy około 20 cm. Pieczemy na rozgrzanej suchej patelni z każdej strony, aż się zarumienią (powstaną brązowe pęcherze) Ser żółty ucieramy. Na każdym placku kładziemy trochę farszu i posypujemy serem. Dół tortilli zawijamy 4 cm do góry i zakładamy na siebie boki. Żeby burrito się nie rozwinęło możemy zawinąć dół paskami folii aluminiowej
Moje Kuchenne Rewelacjekońcu wymieszaną mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w dużej prostokątnej blasze w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Zimny biszkopt kroimy na 2 placki. Masa waniliowa: 50 dag serków waniliowych 1 puszka mleka skondensowanego 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki według uznania Galaretki rozpuszczamy w niecałej szklance wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia(...)Serki mieszamy na jednolitą masę z mlekiem skondensowanym. Gdy galaretka ostygnie wlewamy ją do serka. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy ją drugim biszkoptowym plackiem. Masa śmietankowa: pół litra śmietany tortowej 1 śmietan-fix 1 galaretka pomarańczowa Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w pół szklanki wody. Do ubitej śmietany ze śmietan-fixem dodajemy przestudzoną galaretkę. Masę
Salonik smakówcukier jako dodatek do placków. Ziemniaki obieramy, a następnie ścieramy na tarce na małych oczkach. Dodajemy około 4 łyżek mąki (jej ilość zależy od gatunku ziemniaków, dodajemy do momentu aż ciasto nie będzie lejące) i jajko. Nieco solimy. Wszystkie składniki intensywnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Przy pomocy łyżki formujemy płaskie placki na patelni. Nie mogą być
Kolizje Smakówminut. Piekarnik nastawiłam na 180 stopni C. Ciasto wyjęłam z lodówki, zdjęłam folię, ułożyłam na dużym kawałku papieru do pieczenia i podsypując lekko mąką, rozwałkowałam je na okrągły placek o średnicy ok. 38 cm. Nie przejmowałam się, że brzegi ciasta są nierówne. Rozwałkowane ciasto na papierze do pieczenia przeniosłam na prostokątną blachę. Pomidory pokroiłam w plastry, i zgodnie
Chilli Czosnek i Oliwa