Placuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPlacuszki z dyni to must have każdej jesieni, polecam do tego pyszny dip majonezowy i chrupiące pestki dyni. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldŁatwo jest wykonać puree z dyni , dodatek tego puree czyni wypieki smacznymi i wilgotnymi. Więc wypróbujmy ten przepis na puree z dyni , który możemy wykorzystać jako wypełnienie do ciast , placków , latte czy zup , jest wiele przepisów by cieszyć się smakami jsieni. Obecnie z łatwością możemy dostać dynię i dlatego warto wprowadzić ją do swoich dań i wypieków. Dynia jest warzywem
Zdrowy Styl Joannyidealna do smażenia jajek, grillowania boczku, warzyw czy kiełbasy Wszystkie te płyty są wymienne, a oprócz nich dodatkowo dokupić można 4 inne płyty: * płaska - do smażenia * multi - do omletów, placków, jajek * karbowana - do grillowania * takoyaki - do mini pączków i azjatyckich kulek takoyaki Każda płyta pokryta jest teflonową warstwą, dzięki temu bez problemu można myć ją ręcznie lub w zmywarce
Zrób to smaczniezrobić racuchy. Głównie z myślą o Toli, a jakże. Jeżeli czytacie mnie uważnie, wiecie, że Tola jak najbardziej racuchy zjadła. Tylko bez śliwek. Każdy owoc został skrupulatnie wydłubany z placków. Wychodzi na to, że racuchy zrobiłam jednak dla siebie. My klasycznie się nie zachwycił, ale po nim nie spodziewałam się niczego innego. Mnie zachwyciły, jak każde drożdżowe. Zawsze kojarzą
Kardamonovyprzygotowania i bardzo aromatyczne z dodatkiem cynamonu i prawdziwej esencji z wanilii. Warto sobie takie jabłka uprażyć, aby móc później wykorzystać je do szarlotki, naleśników, dań z ryżem czy placków na śniadanie. Po przygotowaniu jabłek warto je zapasteryzować, aby postały w naszej spiżarce znacznie dłużej. Jeśli użyjecie szczelnych słoików to na pewno przynajmniej rok Wam wytrzymają. Przepis będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na cukinie w pełni, więc jest to idealny powód do przygotowania placuszków. Super dodatkiem są ogórki kanapkowe od Vortumnus ! Składniki: 2 jaja 50g mąki pszennej
Truskawkowa Fiestagęste, ponieważ takie lepiej się przechowywało. Kiedy powszechne stały się słoiki, zaczęto smażyć rzadsze powidło. W Górze Ropczyckiej powidło śliwkowe jedzono na chlebie, w rogalikach, drożdżówkach i w kruchym placku. Gotowano z nich zupę powidlankę, którą podawano z ziemniakami. Lokalnym specjałem są również pierogi z powidłem i białym serem. Proste danie, które smakuje wyjątkowo i zasługuje
Trzeci talerzZapraszam na pyszne, chrupiące krokiety z kapustą kiszoną i boczkiem wędzonym. Chociaż krokiety należą do tych dan pracochłonnych, to myślę że dla nich warto
magiczna kuchnia Kasidobrze wyrobić, do momentu, aż będzie ,,rosło w rękach,, odstawić na 20 min, aby odpoczęło. Następnie jeszcze raz zagnieść. Podzielić na części i rozwałkować, podsypując odrobiną mąki na kształt placków. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 15-20 min. Z tej porcji wyszło mi 5 chlebów średniej wielkości. Autor przepisu: Sylwia Artykuł Chlebki do kebaba pochodzi z serwisu
Wasze PrzepisyPlacuszki z jabłkami to pomysł na pyszne śniadanie lub podwieczorek dla dzieci i dorosłych. Złożone z łatwo dostępnych składników, a przede wszystkim szybkie w wykonaniu i
Alle Dobre!