Ciasto na quiche / wytrawną tartę

Ciasto na quiche / wytrawną tartę

Ciasto na quiche / wytrawną tartę

Ponieważ ostatnio polubiłam wszelkiego rodzaju quiche oraz wytrawne tarty, poniżej zamieszczam przepis na ciasto do tego rodzaju wypieków. Podane składniki wystarczą na dwie formy średnicy ok 25 - 30 cm lub na jeden wypiek w blasze :)  Zachęcam Was do eksperymentowania ze smakami i kombinacją składników oraz do dzielenia się ze mną Waszymi odkryciami. Składniki: 2 szklanki mąki pół margaryny (125g) 1 lub 2 jajka płaska łyżeczka soli opcjonalnie zioła: majeranek / tymianek / zioła prowansalskie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Of My Day

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.