Paszteciki w cieście półkruchym

Paszteciki w cieście półkruchym

Paszteciki w cieście półkruchym

Paszteciki można przygotować z różnego ciasta: kruchego, francuskiego , drożdżowego , krucho drożdżowego . Proponuję paszteciki w cieście półkruchym. Nadzienie może być z mięsa drobiowego , wieprzowego, z mięsa gotowanego , gotowanego mięsa ze szpinakiem lub warzywny. Proponuję paszteciki z ciasta półkruchego z nadzieniem z płucek cielęcych. Ciasto : 400 g mąki pszennej, 100 g zimnego masła, 2 jajka, 40 g cukru, 70 ml śmietany 18%, 5 g proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, farsz : 1 kg płucek cielęcych, 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, grzyby, paszteciki, mięso, drożdżowe, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, szpinak, placki, żurek, seler, ciasto francuskie, paszteciki drożdżowe, ciasto drożdżowe, szybkie ciasto, przekąski, pasztet, pasztet wieprzowy

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.