Racuchy z rodzynkami i bananem
Racuchy z rodzynkami i bananem
Przepis na : deser
Drożdżowe racuchy. Ciekawsze w smaku dzięki rodzynkom i dodatkowi banana. Pięknie wyrastają. Przepis wielokrotnie wypróbowany (zawsze się udają). Idealne na słodką kolację. Z podanej porcji wychodzi około 20 średniej wielkości racuchów. 25 g drożdży 2 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka czubata łyżka cukru 1 jajko 1 mały banan 1/3 szklanki rodzynek olej do smażenia cukier puder do posypania Drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem. Dodać mąkę i jajko i wyrobić ciasto (ręcznie lub przy pomocy miksera z mies... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bullio
Autor
Bullio
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
racuchy, ciasto, banan, kolacja, drożdżowe, naleśniki, placki, ciasto z bananem, ciasto z bananami, naleśnik, deser, przekąski, desery, szybkie ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto na naleśniki, szybka kolacja, szybki deser, szybkie przekąski
Inne przepisy z Bullio
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję