Odwrócony włoski deser

Odwrócony włoski deser

Odwrócony włoski deser

Z wielką przyjemnością przedstawię Wam ten deser. Pochodzi on z Sycylii i jest tam uważany za jeden z najlepszych ( teraz juz wiem dlaczego ). Jest puszysty , rozpływający się w ustach. Nazwałam go odwrócony bo na koniec odwraca sie go do góry nogami i tak się go spożywa.Nie liczmy kalorii tylko dajmy sobie chwilkę przyjemności :) Tortownica : średnica 26 cmSkładniki: 500 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki 30 % 100 g gorzkiej czekolady 2 szkl. mąki 1 i 1/3 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1/2 szkl. po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

włoska, pieczenie, ciasto, cukier, cytryna, orzechy, ciastka kremówki, ciasta z kremami, mascarpone, czekolada, mąka, desery, deser, kakao, syrop, cukier puder, jajko, placki, ciasto z masa, ciasta z masa, jak zrobić wodę z cytryna, owoce w czekoladzie, ciasto z orzechami, deser z mascarpone, deser z owocami, orzechy włoskie, puszyste ciasto

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 7 września 2013 16:47:37

wygląda pysznie:)

cook and look, 7 września 2013 20:32:04

Bardzo fajnie wygląda :)