T/C*- ry baby - sezon na baby czas zacząć
T/C*- ry baby - sezon na baby czas zacząć
* niepotrzebne skreślić Nie wiedzieć czemu, drożdżowe ciasta często mają famę kapryśnych i trudnych, raczej są omijane przez rozpoczynających przygodę z domowymi wypiekami. Dawno temu też uważałam, że lepiej zdecydować się na ciasto spulchniane proszkami niż drożdżami. A przecież to te drugie są naturalniejsze i warto się z nimi oswoić. Szczególnie w najbliższym okresie. Wśród wielkanocnych ciast nie powinno bowiem zabraknąć drożdżowej baby. Podobno musi być wykonana samodzielnie, ponieważ ma stanowić symbol dążen... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu I tu będę miała takie te
Autor
Bożena Łysakowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
babki, ciasto, mak, drożdżowe, naleśniki, tarta, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, orzechy, konfitura, placuszki, naleśnik, mielone, baba drożdżowa, orzechy włoskie, pieczenie, twaróg, por , makowce, cytryna, wiśnia, bułki, placki, siekane, ciasto z makiem, ciasto z masa, ciasta z masa, lekkie ciasto, ciasto cytrynowe, ciasto na niedziele
Inne przepisy z I tu będę miała takie te
Dodaj komentarz