Torcik czekoladowo-jeżynowy

Torcik czekoladowo-jeżynowy

Torcik czekoladowo-jeżynowy

Przepis na : deser

Kwaskowatość jeżyn przełamana gorzką czekoladą. Jak dla mnie połączenie idealne.  biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jeżynowa: 1 szkl. musu z jeżyn* 2 szkl. śmietanki 36% 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki gorącej wody czekoladowa pianka: 1 i 1/2 szkl. śmietanki 36% 100 g czekolady deserowej ponadto: 4 kostki czekolady deserowej jeżyny Białka ubić na sztywną pianę,miksując dodawać cukier i po jednym żółtku. Mąkę,kakao i proszek wymieszać razem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, mus, biszkopt, biszkopt idealny, placki, torty, tort, ciasto pianka, pianka na biszkopcie, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z masa, gorąca czekolada, ciasto z musem czekoladowym, tort śmietanowy, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , ciasto z białek

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.