Jak zrobić lekki krem kokosowy do tortów

Jak zrobić lekki krem kokosowy do tortów

Jak zrobić lekki krem kokosowy do tortów

Uniwersalny krem kokosowy o bardzo subtelnym smaku. I tylko trzy składniki! Polecam do: - deserów pucharkowych - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Czas przygotowywania:  do 30 minut Ilość kremu:  około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru • 4 pełne łyżki mleka kokosowego z puszki** • opcjonalnie: łyżka ulubionego likieru, kilka kropel dowolnego zapachu lu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AniaGotuje.pl

Autor

AniaGotuje.plAniaGotuje.pl

Blog kulinarny - AniaGotuje.pl z przepisami kuchni Polskiej i zagranicznej. Sprawdzone przepisy i wiele porad kulinarnych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, naleśniki, tort, torty, kokosowe, naleśnik, galaretka, likier, placki, deser z galaretka

Inne przepisy z AniaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.