Naleśnikowy tydzień: Pomarańczowe naleśniki

Naleśnikowy tydzień: Pomarańczowe naleśniki

Naleśnikowy tydzień: Pomarańczowe naleśniki

Przepis na : śniadanie

Pomarańcza - owoc, który zna każdy, szczególnie popularny w zimę (tak też przypada ich "sezon" wszakże), kiedy niewiele więcej możemy znaleźć ciekawego na półkach sklepowych. W Polsce zaleca się podawanie pomarańczy dzieciom dopiero po 1 roku życia podczas gdy w Hiszpanii jest to jeden z pierwszych owoców podawanych dzieciom - dlaczego? Odpowiedź jest prosta - nie każdy jest stewardesą i po przeleceniu kilku tysięcy kilometrów ciągle wygląda ładnie, dotyczy to także pomarańczy - to nie owoców się wystrzegamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepysznik - BLW i nie tylko

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.