Tarta na wytrawnie z sezonowymi warzywami, cukinią i pomidorami. Pyszna, prosta i wielozadaniowa. Tartę można zrobić w dwóch etapach, wcześniej przygotować i podpiec spód, a przed podaniem zapiec z nadzieniem. Spód podwójnie pieczony jest niebywale chrupiący. Cukinię można przed dodaniem zgrillować lub pokroić w cieńsze plastry i dodać surową. Tarta z pomidorami i cukinią to super letni obiad, kolacja lub danie do zapakowania do lunchboxu. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...