Dziś piękny, kształtny dzień! Dzień Kobiet, opleciony ramą wielobarwnych tulipanów, goździków i pończoch :) Taka okazja zasługuje na piękną i pyszną oprawę talerzy, a przede wszystkim kobiecą! Jak to danie, które stawiam na blogowym stole dla wszystkich, jednak dziś, ze szczególnym wyróżnieniem Pań :) Bo jesteśmy silne i mieszkamy czasem w skorupkach, przez które nie łatwo się przebić do słodkiego wnętrza. Zawsze jednak jesteśmy mocną podstawą pełną miłości i troski, jak chrupiące i delikatne zarazem rosti ze słodkic... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)