Przepis na : deser
Tradycyjne racuchy postanowiła przygotować w nieco inny sposób. Wykorzystała mąki: kokosową i orkiszową. Świetne połączenie i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole. Składniki: 1 jajko 10 tabletek słodziku 1 łyżka mąki kokosowej 3 łyżki mąki orkiszowej szczypta proszku do pieczenia przyprawa do szarlotki 4 łyżki wody gazowanej aromat jabłko Sposób przygotowania: Jajko ucieramy z słodzikiem na puszysta pianę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, przyprawę do szarlotki i a... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...