Chrupiące, ciepłe, złociste i pełne słońca ;) Potrzebujesz: 200g cukinii 600g ziemniaków ( najlepiej dużych młodych) 1/2 średniej cebuli 2 jajka 1 łyżka kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz olej do smażenia 1. Obrane ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o małych oczkach. 2. Cukinię obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 3. Odlej powstały płyn i połącz obie masy. 4. Dodaj mąkę, jaja, śmietanę i przyprawy. 5. Całość dokładnie wymieszaj. 6. Rozgrzej olej na patelni i układa... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)