Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Przepis na : obiad

Taki obiad nie zdarza się co dzień. Myślałam, ze taką kaczkę można zjeść tylko w chińskiej knajpce, a tymczasem okazuje się ze w bardzo łatwo przy pomocy domowych metod można ją przygotować w domu i zrobić sobie male, chińskie święto. Pyszne święto. Do tej kaczki będę wracać, co jakiś czas, bo jest genialna. Przepis ze strony Jakuba Kuronia.Do tego domowy sos hoisin z tej strony.  Zapraszam. A przy okazji, nie wyrzucajcie wyluzowanych kości z kaczki po jej upieczeniu, tylko ugotujcie na niej pyszny bulion, podst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 9 października 2013 11:15:59

wyborna kaczucha:)

Marzena, 9 października 2013 11:50:25

A z samych piersi by można byłoz robic? Wygląda bosko:-)

kabamaiga, 9 października 2013 22:01:10

Sos hoisin robiłam już kilka lat temu. Jednak z kaczką się jeszcze nie znamy. Chyba czas najwyższy się zapoznać.

Magda, 10 października 2013 11:42:26

Kaczka wygląda apetycznie :)

Bernadeta, 15 października 2013 02:07:12

trudno powiedzieć. nie wiem czy nie wyschną za bardzo. dodam ze cenowo cala kaczka wychodzi taniej niz kilka piersi.

Bernadeta, 16 marca 2014 11:28:34

warto dzisiaj robie ponownie.

Bernadeta, 16 marca 2014 11:38:27

i taka była.