Przepis na : obiad
Jesteśmy po szale przygotowań, długim mieszaniu w garach i wypiekach na skalę masową 😏 Nim wpadniemy w wir karnawałowych imprez, można sobie odpocząć. I właśnie takie proste potrawy, często z wykorzystaniem wszelakich resztek, są znakomitym przerywnikiem. Mało, ja powiem; są odpoczynkiem od garnkowego szaleństwa. 😊 4 gotowane ziemniaki 3 jajka 3 łyżki mleka łyżka mąki kawałek tłustej kiełbasy sól i pieprz do smaku cebula Ziemniaki powinny być al dente, tak by dały się swobodnie kroić w dość grube plas... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.