Mąka kukurydziana jest wykorzystywana na szeroką skalę w wielu gałęziach przemysłu. Nie sposób opisać wszystkich zastosowań, więc skupię się jedynie na jej zastosowaniu kulinarnym i zdrowotnym. Na początek muszę wyjaśnić z czego powstaje mąka kukurydziana i czym się ona różni od innych jej odmian kukurydzianej. Autor zdjęcia: mali maeder Mąka kukurydziana pozyskiwana jest z dojrzałych kolb kukurydzy. Oprócz mąki z kukurydzy powstaje skrobia, kasza, grysik, płatki. O ile śniadaniowe płatki kukurydziane są nam... czytaj dalej...
Robię to co lubię i lubię to co robię... tak można streścić moją pasję do wypieków. Blog stworzyłam po to, aby zebrać w jedno miejsce przepisy gromadzone przez lata przez moją mamę i babcię. Każdy z nich jest sprawdzony i to wielokrotnie. Do całej tej kupki dołożyłam również swoje ulubione przepisy. Moją kolejną dużą pasją jest dekorowanie. Bardzo się cieszę, że te dwie pasje mogę połączyć ze sobą. Ciągle się kształcę i podnoszę swoje kwalifikacje. Specjalnie po to, abym mogła Wam przekazywać rzetelną i sprawdzoną wiedzę.