Racuchy nadziane czekoladą

Racuchy nadziane czekoladą

Racuchy nadziane czekoladą

Przepis na : deser

Racuchy z ciasta drożdżowego są wspaniale puszyste, lekko słodkie i nadziane! Sama nie wiedziałam jak to wypali, ale wypaliło i to całkiem świetnie. Zwykle racuchy jadamy z jabłkami, ale stwierdziłam, że kostka czekolady dodana podczas smażenia będzie cudna, kiedy się rozpuści i nie myliłam się. Czekoladowo - racuchowy obłęd! Czekolada jakiej użyłam zawiera 35% kakao, jest to czekolada mleczna, cudownie rozpuszczająca się w ustach! :) Potrzebujemy: 20 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 1 i 1/2 szklanki ciepł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MamaOskarka

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.