G dy budzisz się głodny jak wilk albo wiesz, że czeka na Ciebie dłuuugi aktywny dzień pełen wyzwań, nie ma nic lepszego, jak solidne angielskie śniadanie, które może wystarczyć nawet do kolacji; lub do drugiego śniadanie koło południa, jak w moim przypadku. ;) Ja zajadam się nim niekiedy kilka razy w tygodniu, zwykle pomijając fasolkę (ze względu na węglowodany i to, że jednak jej ugotowanie zajmuje przynajmniej kwadrans). I wiem, że to monotematyczne, ale nawet idąc na śniadanie na mieście, zwykle decyduję się wła... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...