Przepis na : deser
Kolejne sezonowe warzywo, chociaż przez niektórych nazywane owocem. Szczerze spróbowałam go po raz pierwszy, ale bardzo dobrze przypadł mi do gustu. Zapraszam do wypróbowania rabarbarowych racuchów. :) Składniki: 4 łyżki mąki pszennej graham T1850 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżeczki cukru trzcinowego 4 łyżki mleka 1 łodyga rabarbaru olej cukier puder - do posypania Sposób przygotowania: Rabarbar obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Posypujemy 1 łyżeczką cukru i odstawiamy na 1... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...