Racuchy ziemniaczane

Racuchy ziemniaczane

Racuchy ziemniaczane

Pyszne racuchy ziemniaczane na proszku do pieczenia, według przepisu z przedwojenny z książki/broszury reklamowej dr. Oetkera, „ Dobra gospodyni piecze sama ”. W 1922 roku powstała w Polsce, w Gdańsku Oliwie, fabryka proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Produkowane tam były: proszek do pieczenia „Backin”, cukier waniliowy, żelatyna „Regina”, mączka „Gustin”, aromaty i desery w proszku. W latach trzydziestych ubiegłego wieku zaczęto intensywnie reklamować produkty, wydając serię książek/broszur, w których zamieszczano przepis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.