Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Przepis na : deser

500 ml mleka zsiadłego, jogurtu lub kefiru, 400 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 duże lub 3 małe jajka, 300 g jabłek twardych winnych, tłuszcz do smażenia, cukier puder do posypania racuchów. Kefir dokładnie wymieszać z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia aż do uzyskania pulchnej masy. Ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany. Dodać starte na tarce o dużych oczkach jabłka. Wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz porcje ciasta i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, jabłka, kefir, ciasto, ciasto z masa, ciasteczka, ciasta z masa, ciastka , placki, jogurt, deser, desery, przekąski, ciasta z jabłkami, pieczone jabłka, jabłka pieczone, mleko w proszku, ciasto owocowe, placki z jabłkami, deser owocowy

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.