racuchy drożdżowe z jabłkami

racuchy drożdżowe z jabłkami

racuchy drożdżowe z jabłkami

Przepis na : śniadanie

Smażone racuszki drożdżowe to idealne śniadanie. Lubimy takie, zwłaszcza w weekend, gdy nie trzeba się spieszyć. Jesienią aromatyczne jabłka są dodatkiem oczywistym. Korzystając z zalet nieprzywierającej powłoki patelni WOLL przygotowałam racuchy w zdrowszej wersji  i całkowicie zrezygnowałam z tłuszczu do smażenia. Placuszki wyszły idealne, delikatne, puszyste i równomiernie zarumienione z każdej strony.    składniki: 5 dag świeżych drożdży 3 łyżki cukru 1 1/2 szklanki ciepłego mleka 3 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.