Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego

Bezglutenowe placki z tofu pomidorowego

 Przepis autorski (mój). Lubię przyrządzać różne potrawy z tofu , więc te placuszki od razu zapowiadały się na hit śniadaniowy i nie tylko. Są proste w przygotowaniu i sycą. Możecie użyć dowolnego tofu i/lub mąki pszennej - tym samym tworząc wersję wytrawną, na słodko, z glutenem bądź bez. Koniecznie spróbujcie! (około 8 sztuk) 1 słoiczek tofu pomidorowego (175g; użyłam z eSłoneczka ) 1 jajko 50 ml mleka 2 łyżki mąki kukurydzianej (płaskie) sól Dodatkowo: olej/masło do smażenia Jajko roztrzepać z mleki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję