Biszkoptowe omleciki

Biszkoptowe omleciki

Składniki na 16 omlecików – 4 porcje: • 6 jajek • 6 płaskich łyżek cukru • 1 cukier waniliowy • 6 czubatych łyżek mąki Wykonanie: • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać dalej. • Wbijać po jednym żółtku, na koniec wsypać mąkę. • Smażyć na oleju na złoty kolor. • Posypać cukrem pudrem. Robi się błyskawicznie, szybko smaży. Idealne na leniwe niedzielne śniadanie. Jedliśmy z dżemem truskawkowym i rozpuszczoną białą czekoladą z  odrobiną śmietanki. P...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.