Baldachy kwiatów czarnego bzu w cieście smażone na oleju rzepakowym.

Baldachy kwiatów czarnego bzu w cieście smażone na oleju rzepakowym.

Baldachy kwiatów czarnego bzu w cieście smażone na oleju rzepakowym.

Wiosna to czas, kiedy zaczynają zakwitać drzewa, krzaki ... Jest kolorowo i pięknie. Do długości nie znałam innych walów kwiatów prócz wizualnych. Od 3 lat skrupulatnie testuję różne jadalne kwiaty w mojej kuchni.  Najbardziej zakochana jestem w róży i właśnie kwiatach czarnego bzu. Mają bardzo intensywny i dość specyficzny zapach.  Jak dla mnie niebiański. Mam już zrobiony syrop, w planach nalewkę, ale dziś wykorzystam pomysł mojej babci. Smażone na oleju rzepakowym, ponieważ olej rzepakowy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malinowe Pocałunki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.