Tradycyjne kluski śląskie
Tradycyjne kluski śląskie
Kluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku, to klasyka Kuchni Polskiej. Najczęściej są one dodatkiem do sosów (po to właśnie m.in jest ta dziurka, w której zatrzymuje się sos), jednak równie fantastycznie smakują jako samodzielne danie, np.; okraszone cebulką z boczkiem. Aby ich konsystencja była idealna, należy sztywno trzymać się proporcji, i tak w przypadku tych klusek masę ziemniaczaną dzielimy na 4 części, z czego jedną wyciągamy, a w jej miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną- proste do zapamiętania ;) Je... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca
Autor
Kraina Miodem Płynąca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kluski, miód, ziemniaki, sosy, ziemniaki na obiad, orzechy, boczek, placki, racuchy, naleśniki, obiad, naleśnik, boczek w sosie, placki ziemniaczane, placki z gotowanych ziemniaków
Inne przepisy z Kraina Miodem Płynąca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję