W sezonie śliwkowym przynajmniej raz muszę je zrobić. Knedle z dodatkiem twarogu, bo takie lubimy najbardziej w środku z śliwką polane bułką tartą z masełkiem. Pycha. Składniki: 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu tłustego 1,5 szk mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 50 g masła 2 łyżki bułki tartej szczypta cynamonu śliwki cukier brązowy w kostkach Przygotowanie:Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odlać wodę i pozostawić do wystudzenia. Mo... czytaj dalej...
Uwielbiam knedle, w weekend raczyliśmy się wyrobami mojej babci ze śmietanką i cukrem, ale Twoja wersja z bułeczką wygląda równie interesująco :))
Jak ja mogłam pominąć ten post-knedle piękne i przesmaczne,ślinka cieknie:)