Smaczne placuszki z jabłkami i cynamonem, wg przepisu znalezionego w internecie miały być to naleśniki,ale ja zrobiłam placuszki, bo jakoś na naleśniki to ciasto było wg mnie za gęste. 400 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki 1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki słodziku, w płynie [dałam 2 łyżeczki cukru] 300 g wody, mineralnej, niegazowanej 4 jajka 150 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki oleju słonecznikowego Do naczynia miksującego thermomiksa włożyć jabłka, cynamon i słodzik /cukier, roz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...