Naleśnikowy tydzień: Fioletowe naleśniki

Naleśnikowy tydzień: Fioletowe naleśniki

Naleśnikowy tydzień: Fioletowe naleśniki

Przepis na : śniadanie

Czy wiecie, że jagody są bardzo wdzięcznym owocem? Banalnie łatwo się je mrozi (bo wystarczy umyć, wysuszyć i wrzucić do zamrażarki) i niesamowicie szybko się je rozmraża.  Poza tym są bardzo zdrowe - zawierają mnóstwo witamin, których nazw zazwyczaj i tak nie pamiętam, ale - co zapamiętać warto, to że sok z jagód warto podać przy zatruciach i biegunkach (szersze info dla zainteresowanych w netografii na dole strony). Dla kogo więcej jagody? Dla cukrzyków i osób spędzających dużo czasu przy komputerze - za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepysznik - BLW i nie tylko

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.