Witam serdecznie Pokażę podstawowy przepis na przygotowanie lukru królewskiego. Tak przygotowany lukier możemy użyć do udekorowania ciast, babek lub ciastek. Będziemy potrzebować: około 150 g cukru pudru (ilość zależy od wielkości białka oraz od tego jak gęsty lukier chcemy przygotować) 1 białko 1,5 łyżki soku z cytryny Link do filmu z przygotowania: Lukier królewski Przygotowanie: Do miski daję białko, dodaję około połowy cukru i miksuję. Dodaję sok z cytryny, nadal miksuję i dodaję jeszcze cukier puder do uzys... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...