Przekąski na imprezę: Pizza rolls

Przekąski na imprezę: Pizza rolls

Przekąski na imprezę: Pizza rolls

Dzisiaj przedstawiam mój pomysł na przekąskę imprezową. Bardzo lubię wymyślać i przygotowywać dania finger food. Rollsy przygotowuję bardzo często, zarówno z ciasta drożdżowego jak i na przykład tortilli. Farsz można komponować do woli. Ja dzisiaj postawiłam na klasyczną pizzę. Może nie jest zbyt dietetyczna, ale przynajmniej wszystkim smakuje - o to chodzi w przekąskach :) PIZZA ROLLS (składniki na 2 blachy) Składniki na ciasto: - 500 g mąki pszennej - 300 ml ciepłej wody - 50 g świeżych dro... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Zgrabne Gotowanie

Autor

zgrabnegotowanie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przekąska, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, impreza, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, ciasto, sosy, mąka, pieczenie, zupa pomidorowa, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, sos czosnkowy, cebula, dietetyczne , lekka, drożdżowe, tortilla, placki, czosnek, cukier, czosnkowy, susz, szynka, przekąski, roladki, dietetycznie, sos pomidorowy

Inne przepisy z Zgrabne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Obserwatorium Gastronomiczne, 1 kwietnia 2014 00:46:39

Eh ta pizza, pyszności. A ja na diecie...

Vamakshi, 6 kwietnia 2014 17:31:08

Czy można je podawać zarówno na zimno jak i na ciepło?

Katarzyna Dolińska, 6 kwietnia 2014 22:14:39

Na ciepło są oczywiście smaczniejsze, ale na imprezę przywiozłam już zimne a rozeszły się w parę minut więc na pewno smakowały :)

Vamakshi, 6 kwietnia 2014 22:45:45

I to najważniejsze :) Dzięki za odpowiedź :)

cieciestron.pl, 18 kwietnia 2014 13:17:17

Ten komentarz został usunięty przez autora.

Anonymous, 23 maja 2014 19:58:52

Moje wyszły strasznie twarde, co zrobiłam nie tak? :/

Katarzyna Dolińska, 24 maja 2014 00:02:51

Ciężko powiedzieć, prawdopodobnie problem tkwi w przygotowaniu ciasta. Kiedyś jak robiłam paszteciki drożdżowe to też mi wyszły bardzo twarde a to dlatego, że dodałam zbyt ciepłej wody do drożdży i ciasto nie wyrosło wystarczająco. A im bardziej pulchne tym bardziej miękkie. Oprócz tego tłuszcz dodawany do ciasta powinien być w temperaturze pokojowej, a ugniatanie powinno trwać co najmniej 10 min. Tak się składa, że jutro zamierzam zrobić rollsy, będę podwójnie zwracać uwagę na ich przygotowanie i zgodność z przepisem. Pozdrawiam :)