Racuchy z rodzynkami i bananem

Racuchy z rodzynkami i bananem

Racuchy z rodzynkami i bananem

Przepis na : deser

Drożdżowe racuchy. Ciekawsze w smaku dzięki rodzynkom i dodatkowi banana. Pięknie wyrastają. Przepis wielokrotnie wypróbowany (zawsze się udają). Idealne na słodką kolację. Z podanej porcji wychodzi około 20 średniej wielkości racuchów. 25 g drożdży 2 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka czubata łyżka cukru 1 jajko 1 mały banan 1/3 szklanki rodzynek olej do smażenia cukier puder do posypania Drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem. Dodać mąkę i jajko i wyrobić ciasto (ręcznie lub przy pomocy miksera z mies... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, ciasto, banan, drożdżowe, kolacja, śniadania, placki, naleśniki, śniadanie, ciasto z bananem, ciasto z bananami, naleśnik, deser, przekąski, desery, szybkie ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto na naleśniki, szybka kolacja, szybki deser, szybkie przekąski, szybkie śniadanie

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.