Pierś gęsia wędzona w woku z placuszkami rosti, kapustą i olejem rzepakowym

Pierś gęsia wędzona w woku z placuszkami rosti, kapustą i olejem rzepakowym

Pierś gęsia wędzona w woku z placuszkami rosti, kapustą i olejem rzepakowym

Ciąg dalszy rozbierania naszej gąski na elementy. Tym razem na tapetę wzięłam piersi z gęsi i uwędziłam je chińską metodą w woku na herbacie. Podałam z placuszkami ziemniaczanymi smażonymi na oleju rzepakowym oraz kapustą czerwoną wzbogaconą o smak czerwonego wina i ziarna granatu. Te samą metodą wypróbowałam już wędzenie schabu oraz piersi z kurczaka i zawsze się sprawdzała. I tym razem mięso wyszło delikatne, soczyste i różowe. Do wszystkich 3 elementów dania użyłam oleju rzepakowego, bo olej rzepakowy jest natural... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

BernikaBernika

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, pierś, piersi, przepisy na święta, kapustą, schab, placki, pierś kurczaka, ziemniaki, ziemniak, mięso, czerwona kapusta, kurczak, pierś z kurczaka, kurczak wędzony , soczysta pierś z kurczaka, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, placki ziemniaczane, dania chińskie, placki ziemniaczane z kurczakiem, kurczak po chińsku, placki z kurczaka

Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.