Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli

Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli

Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli

Przepis na : obiad

Składniki:  na ciasto  300 g semoliny, użyłam De Cecco  3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce  szczypta soli  na farsz  250 g sera ricotta  2 ząbki czosnku  1/3 małej cukinii  1,5 łyżeczki suszonych ziół: czosnek, bazylia, oregano, tymianek   2 łyżeczki oliwy extra virgin  sól, pieprz do smaku  ponadto do skropienia oliwa z oliwek extra virgin z białych trufli, użyłam Monini  1 łyżeczka soli do wody, w której bę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja smaczna kuchnia

Autor

anetaklimeckaanetaklimecka

Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ravioli, susz, cukinia, trufle, ciasto, czosnek w ziołach, czosnek, kluski, pierogi przepis, placki, pierogi, makaron na obiad, makarony, obiad, makaron, obiad z makaronem, jajko, ciasteczka, włoska, ciasto na niedziele, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ser biały, makaron z serem, placki z cukinii, placek z serem, makaron z patelni

Inne przepisy z Moja smaczna kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.