Piekłam bułeczki..zostało mi trochę roztrzepanego jajka..dodałam jeszcze jedno jajko..i kilka innych składników..i śniadanko mamy gotowe.. 2 jajka 1 łyżka mąki szczypta soli kilka plasterków szynki pomidor szczypiorek sól, pieprz Jaja roztrzepać z mąką.Wymieszać z pokrojoną szynką , pomidorem i szczypiorkiem. Doprawić .Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni ,aż jajo na górze omletu nam się zetnie. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...