Kluski z ziemniaków gotowanych i surowych – mięciutkie i delikatne

Kluski z ziemniaków gotowanych i surowych – mięciutkie i delikatne

Kluski z ziemniaków gotowanych i surowych wychodzą pyszne, delikatne i mięciutkie. Robimy je tylko z trzech składników tj. ziemniaków, mąki ziemniaczanej i odrobiny soli. Świetnie smakują jako dodatek do obiadu zamiast gotowanych ziemniaków albo jako samodzielne danie, okraszone cebulą lub boczkiem. Można je też podać z sosem pieczeniowym czy pieczarkowym. Nie są też szczególnie trudne do zrobienia, choć wymagają nieco czasu. Jeśli jednak mamy wcześniej ugotowane ziemniaki np. pozostałe z obiadu z dnia poprz...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.