Przepis na : śniadanie
Czas Przygotowania : 30 min Gotowe w : 1,5 h Marmoladę marchewkową jadaliśmy za młodu ze smakiem nie mając pojęcia z czego ona powstała. Największymi jej walorami są aksamitny smak i lekka konsystencja. Po wielu latach wspomniałam o niej swojej mamie, a jej udało się odszukać przepis napisany na starej maszynie do pisania. Marmoladę można zrobić o każdej porze roku, ponieważ składniki na nią są zawsze dostępne w warzywniaku. Składniki 1/2kg marchewki 25 dkg. cukru 3-4 cytryny 1 szkl. wody Krok po Kro... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...