Naleśniki z nadzieniem grejpfrutowym

Naleśniki z nadzieniem grejpfrutowym

Naleśniki z nadzieniem grejpfrutowym

Przepis na : deser

Naleśniki to danie, które mogę jeść codziennie! Ta wersja jest nieco inna niż pozostałe. Idealne na zbliżający się sezon zimowy! Składniki: Ciasto naleśnikowe 2 jaja 6 łyżek mąki pełnoziarnistej szczypta proszku do pieczenia 120ml wody Nadzienie: 1 grejpfrut 3 tabletki słodzika  1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: Ciasto naleśnikowe Do miski wbić jaja. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i wodę. Dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 5 minut. Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem. Nadzienie Grejpfruta obrać i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Truskawkowa Fiesta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.