Przepis na : deser
Uwielbiam kombinować w kuchni, a zwłaszcza w weekendy kiedy mam bardzo dużo czasu. Moją kolejną improwizacją były naleśniki z wykorzystaniem mąki amarantusowej oraz kokosowej. Po prostu rewelacja! Składniki: Naleśniki 3-4 sztuki 2 jaja 10 tabletek słodziku 3 łyżki mąki amarantusowej 1/4 szklanki mleczka kokoswego szczypta proszku do pieczenia aromat Twarożek 2-3 łyżki mąki kokoswej 1/2 szklanki mleczka kokosowego Sposób przygotowania: Naleśniki Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...