Gryczane naleśniki bez jajek i mleka, z pieczonymi warzywami

Gryczane naleśniki bez jajek i mleka, z pieczonymi warzywami

Gryczane naleśniki bez jajek i mleka, z pieczonymi warzywami

Jakby na przekór temu, że w moim rodzinnym domu naleśniki jadało się głównie na słodko i z rzadka, teraz, kiedy „dowodzę” własną kuchnią, przygotowuję na ogół – i też ze znacznie większą częstotliwością – naleśniki wytrawne. Moje naleśniki powstają z pełnych zbóż, a za ich nadzienie zwykle służą różnorodne warzywa. Jak dzisiaj, kiedy przygotowałam naleśniki gryczane bez dodatku jajek czy mleka, smażone bez tłuszczu i podawane z rukolą oraz pieczonymi paprykami, cukiniami i marchewką, wszystko polewając sosami jogur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

Even Better FoodEven Better Food

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśnik, naleśniki, ciasto, papryka, marchewka, cukinia, sosy, rukola, ciasto naleśnikowe, bezglutenowe, szpinak, pasty, placki, pasta, ciasto na naleśniki, naleśniki z warzywami, diety, sałata, dieta, wegańskie, placuszki, bez pieczenia, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, warzywa na patelnie, proste ciasto, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, placki z cukinii, drugie danie

Inne przepisy z Even Better Food

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.