Placuszki z batata i dyni z konfiturą z jarzębiny

Placuszki z batata i dyni z konfiturą z jarzębiny

Placuszki z batata i dyni z konfiturą z jarzębiny

Przepis na : śniadanie

200 g batata 200 g dyni 2 pomidorki z oliwy 1 łyżka oliwy sól pieprz szczypta chili 2 łyżki mąki 1 jajko Dynię i batata oczyścić i ugotować, Odcedzić, dodać pomidory, oliwę i przyprawy do smaku, zmiksować przy pomocy blendera i wystudzić. Dodać jajko i mąkę, wymieszać i smażyć małe placuszki. Są delikatne więc nie warto robić dużych , mogą się rozpadać. Placuszki podać z konfiturą z jarzębiny, ewent z borówek lub żurawiny. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.