Bardzo dobre ciasto na pierogi. Elastyczne, delikatne, zawsze wychodzi. PRZEPIS

14
  • Bardzo dobre ciasto na pierogi. Elastyczne, delikatne, zawsze wychodzi. PRZEPIS
  • Bardzo dobre ciasto na pierogi. Elastyczne, delikatne, zawsze wychodzi. PRZEPIS

    Powinno być miękkie i elastyczne, a zarazem wytrzymałe, musi dobrze ulegać wałkowi, nie kleić się, przy czym łatwo sklejać się podczas lepienia. Dobre ciasto to podstawa udanych pierogów, uszek i kołdunów. Mamy sprawdzony przepis. Przepis na ciasto na pierogi (3-4 porcje) Składniki: 2 szklanki (250 ml) mąki pszennej, niepełna szklanka wody (3/4), ćwierć kostki masła, żółtko, pół łyżeczki soli. Zrób tak: wodę zagotuj razem z masłem, mąkę wsyp do miski, dodaj sól oraz żółtko, wymieszaj. Następnie powoli wlewaj... Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Kulinarna Polska

    Dodaj komentarz