Pizza z ljutenicą i wiejską kiełbasą

Pizza z ljutenicą i wiejską kiełbasą

Pizza z ljutenicą i wiejską kiełbasą

Przepis na : obiad

W sezonie obfitości jesiennych warzyw, dzięki przepisowi  Pyzy, przygotowałam sobie kilka słoiczków ljutenicy. To bałkański sos z pieczonej papryki, pieczonych bakłażanów, pomidorów, cebuli, czosnku i czerwonej czubrycy (plus kilku jeszcze składników). Oczywiście nie byłabym sobą, gdym nie doprawiła go według własnego gustu. Przyprawiłam go sobie nieco delikatniej, rezygnując z ostrej papryczki, czerwoną czubrycę zastępując częściowo słodką i ostrą suszoną papryką, i dodając samego cząbru. Przez chwilę nawe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.