Ciasta drożdżowe nigdy nam się nie znudzą. Najpyszniejsze są drożdżowe placki z owocami oraz strucle z różnymi nadzieniami. Sezon owocowy trwa, więc szkoda byłoby zmarnować wspaniałą okazję do “wyczarowania” czegoś pysznego na niedzielę. Zapraszam na puszysty drożdżowiec z truskawkami i kruszonką. Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką Składniki na ciasto: 500 gr mąki pszennej21 gr drożdży świeżych175 ml letniego mleka 2 jajka70 gr roztopionego masla/ margaryny85 gr cukruCukie... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Kasiu, pięknie je ubrałaś. A drożdżowe zawsze mile widziane, też lubimy :-)
Asiu, dziekuje slicznie) a drozdzowe to co tugryski lubia najbardziej))
Inspirowane smakiem, dziekuje za mile slowa) Zniknelo za jednym zamachem)
Ciao è un piacere fare la conoscenza del tuo blog ricco di ricette favolose, la tua torta è fantastica! Buona settimana Daniela.
Daniela, grazie a Te e benvenuta!!! Se Ti va d'approfondire qualcosa, in alto a sx c'è il traduttore))