Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Ciasta drożdżowe nigdy nam się nie znudzą. Najpyszniejsze są drożdżowe placki z owocami oraz strucle z różnymi nadzieniami.  Sezon owocowy trwa, więc szkoda byłoby zmarnować wspaniałą okazję do “wyczarowania”  czegoś pysznego na niedzielę. Zapraszam na puszysty drożdżowiec z truskawkami i kruszonką.  Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką Składniki na ciasto: 500 gr mąki pszennej21 gr drożdży świeżych175 ml letniego mleka 2 jajka70 gr roztopionego masla/ margaryny85 gr cukruCukie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 17 czerwca 2013 08:29:39

Bardzo smacznie wygląda. ;)

Margarytka, 17 czerwca 2013 10:34:57

Kasiu, pięknie je ubrałaś. A drożdżowe zawsze mile widziane, też lubimy :-)

sofieta- mia cucina, 17 czerwca 2013 19:23:48

Asiu, dziekuje slicznie) a drozdzowe to co tugryski lubia najbardziej))

sofieta- mia cucina, 17 czerwca 2013 19:26:41

Inspirowane smakiem, dziekuje za mile slowa) Zniknelo za jednym zamachem)

daniela64, 25 czerwca 2013 00:17:43

Ciao è un piacere fare la conoscenza del tuo blog ricco di ricette favolose, la tua torta è fantastica! Buona settimana Daniela.

sofieta- mia cucina, 25 czerwca 2013 15:23:09

Daniela, grazie a Te e benvenuta!!! Se Ti va d'approfondire qualcosa, in alto a sx c'è il traduttore))