Jaglane kluseczki z sosem malinowym i migdałami

Jaglane kluseczki z sosem malinowym i migdałami

Jaglane kluseczki z sosem malinowym i migdałami

Przepis na : kolacja

Kluseczki na bazie jaglanej pozostałej z obiadu, z dodatkiem mąki gryczanej. Wyjdzie nam szybka przekąska lub ciepła kolacja, do podania z pysznym sosem malinowym lub innym ulubionym. Czas przygotowania: 15 minut Porcje: 4 Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 200 g twarogu półtłustego, 6 łyżek maki pszennej, 3 łyżki maki gryczanej, 2 jaja, szczypta soli, 1 łyżeczka cukru waniliowego lub  różanego , mąka do posypania deski,  1/2 prażonych płatków migdałów do posypania. Sos malinowy z crema ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Autor

SzczyptaSmaQSzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, jajko, sosy, malinowe, mak, ciasto, kasza jaglana, kluski, maliny, kolacja, syrop, ser, pyszne sosy, pierogi przepis, przekąska, twaróg, miód, szybkie przekąski, pierogi, likier, przekąski, obiad, placki, kasza gryczana, orzechy, przekąski na ciepło, szybka kolacja, obiad na szybko, szybki obiad, ciasto z bezami

Inne przepisy z SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.